Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Ingrid Verhees - WaarBenJij.nu Adelaide - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Ingrid Verhees - WaarBenJij.nu

Adelaide

Door: ingridverhees

Blijf op de hoogte en volg Ingrid

18 April 2012 | Australië, Adelaide

Daar ben ik weer! Het is nu mijn laatste dagje in Adelaide, ik vertrek vanavond met de nachtbus naar Melbourne, daar vlieg ik op 25 april naar Nieuw-Zeeland, waar ik in een busje ga rondrijden tot ik (toch) op 2 mei terugvlieg omdat latere vluchten voorlopig vol zaten...

4 april: Een ongelooflijk hard snurkende vrouw op onze kamer zorgt voor een slapeloze nacht, als we dit vertellen wordt de vrouw spontaan naar een mannen-kamer overgeplaatst haha. We mogen de medewerkers van dit hostel meteen! 's Middags naar een meisje dat ik van de studie ken, zij studeert nu in Adelaide. Gezellige avond stappen met haar en wat van haar vrienden, helaas word ik 's nachts ziek (en nee, niet van de drank!). Later hoor ik dat de symptomen overeenkomen met een bepaalde spinnenbeet. Nou, heb ik dat ook weer meegemaakt!

5 april: Rustige dag, zoals er nog veel hier gaan volgen: beetje kletsen en door de stad wandelen, en eten in Chinatown!

6 april: Goede Vrijdag! Niks open, dus we gaan naar de bioscoop. Goede film! " The Hunger Games"...

7 april: 's Middags veel boodschappen want 's avonds voor 6 man koken (en daarna op stap in de stad). Ook geskypet met thuis! Om 4 uur 's ochtends het bed maar in...

8 april: 1e Paasdag, heel dag film kijken met iedereen in het hostel. Het is er zo huiselijk! De mensen die er werken zijn super vriendelijk en helpen je met werkelijk alles.

9 april: 2e Paasdag, stadswandeling gemaakt met een Brits meisje op onze kamer. Uiteraard afgesloten met Chinees eten.

10 april: Vandaag wat uitstapjes geboekt, dat regelt het hostel voor ons en zo besparen we op twee excursies meer dan 100 dollar!

11 april: Vroeg vertrek op uitstapje 1, een twee-daagse excursie naar Kangaroo Island. Er staat iemand vroeg op om te zorgen dat we om 6 uur ontbijt hebben, staat het busje al voor de deur! Haasten, maar dan ook al aan het eind van de ochtend op het eiland. Gammel busje en een hippie-gids, ideaal! 1e stop is uiteraard een drank-winkel, zodat iedereen bier en wijn kan kopen voor bij het kampvuur van vanavond. Via wat uitzichtpuntjes rijden we het prachtige eiland rond, we gaan kayakken, bezoeken de Remarkable Rocks en de Admiral's Arch (beiden gekke rotsformaties aan de kust) en stoppen uiteindelijk bij onze accomodatie, een huisje midden in een Wildlife Sanctuary vol koala's, kangoeroes en wallabies. Super! Heerlijke barbecue en tot laat bij het kampvuur.

12 april: Naar Seal Bay, een zeeleeuwenkolonie waar we dwars doorheen wandelen met een gids, super om ze zo dichtbij te zien! We zien zelfs kleintjes, dat schijnt niet vaak te gebeuren... Dan gaan we sandboarden, oftewel met een plank van een gigantisch zandduin af roetsjen. Wat een klim omhoog! En wat een genant gevoel als je uitgeput boven bent en een man van 83 voor de vierde keer omhoog huppelt, haha. Dat deze man (en zijn vrouw) op jongerenreis meegaan verbaast me nu niks meer! Dan naar het strand, zwemmen in ijskoud water (dichter bij Antarctica kun je niet komen). Om 10 uur 's avonds weer terug in Adelaide!

13 april: Lekker naar de Botanische Tuinen en een rondleiding door de bibliotheek, inclusief een prachtige ruimte die zo is gebleven sinds 1884! 's Middags, ja ja, Chinees! en 's Avonds gratis barbecue in het hostel.

14 april: voetbalwedstrijd tegen een ander hostel, we krijgen een tas vol eten en drinken mee van Pete (van het hostel). Zoals ik zei: super aardige mensen hier. Rest van de dag herstellen van alle blessures en de uitputting.

15 april: Hele dag op pad met een andere medewerker van het hostel, Dave. Fantastische dag, eerst naar een overdekte markt in Port Adelaide, dan naar een "Aussie Rules"-wedstrijd: een soort kruising tussen rugby en voetbal, en toch heel anders. Die sport is hier een soort religie! Zo'n 7000 man in het stadion, waarvan er 1000 zitten en de rest rondom het veld staat. Super gezellig! Supporters van beide kanten door elkaar. En dit was niet eens de top-klasse! Daarna een "roast dinner" in een pub en rond 8 uur weer thuis.

16 april: Om half 8 opgehaald voor uitstapje 2, een dagje in de Borossa Valley, bekend van verschillende wijnen. Om 10 uur zitten we al bij de eerste wijnproeverij! En ze zijn niet zuinig... Rond 2 uur (3 proeverijen gehad) rollen we naar de barbecue, heerlijk gemarineerd kangoeroevlees doet ons goed! Laatste proeverij bij een port-specialist, ik blijk dat erg lekker te vinden! Maar de 100-jaar oude port van slechts 935 dollar laat ik toch maar staan... Avondeten in... Chinatown!

Nu dus op naar Melbourne en Nieuw-Zeeland, en dan ben ik op 3 mei al weer thuis joh! Liefs, Ingrid

• 18 April 2012 - 08:40

Julie:

Like :) Wat maak je coole dingen mee!!

• 18 April 2012 - 08:56

Erica:

Je hebt weer veel meegemaakt Ingrid, leuk! Je schrijft er ook gezellig over en ik ben héél benieuwd naar je verhalen straks, je zult wel veel te vertellen hebben. Mooie foto's ook! Tot hoors/skypes! XXX

• 20 April 2012 - 17:37

Ellen:

Seal bay lijkt me echt fantastisch gaaf! En heel veel bbq'en en wijnen proeven lijkt me ook heerlijk.

Oftewel; JALOERS!

XXXXXX