Tropen
Door: ingridverhees
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
20 Maart 2012 | Australië, Townsville
Op dit moment zit ik in de tropen, maar helaas niet met een zonnetje: het is een en al regenbui... Maar goed, toch wat dingen ondernomen!
15 maart: met Marjolein en Elly naar Hartley's Crocodile Adventures. Hier hebben we cassowaries gevoerd, hele grote vogels die met uitsterven bedreigd worden. We zien ook koala's, de gifstigste slang in Australie (en hoe je een slangenbeet behandeld) en natuurlijk krokodillen! Een kleintje van 1 meter mochten we aaien (zacht!) en we hebben ook hele grote gevoerd! Een kippenkop aan een stokje boven het water laten bungelen tot ze uit het water omhoog springen en laten zien hoe hard ze hun kaken op mekaar kunnen laten klappen. Dat was wel spectaculair natuurlijk!
16 maart: rustig dagje, het regent te hard om iets te doen.
17 maart: Vandaag naar de Great Barrier Reef! Marjolein en ik hebben een onderwater-camera gehuurd, daar zijn we heel blij mee! (in totaal hebben we 250 foto's gemaakt). We vertrekken om 8 uur met een boot, lekker misselijk met z'n allen door de golven maar dan heb je ook wat als je er bent! We zitten met een groep Japanners op de boot die zo'n 3 kwartier briefing krijgen in het Japans. Als wij gaan snorkelen is het: hier heb je flippers, hier een snorkel, en ga maar. Voor mij is het even wennen, ik heb nog nooit van die flippers aan gehad en ben niet echt een waterrat, dus daar lig je dan ineens in de oceaan! Maar kreeg het snel onder de knie en toen vooral genoten: zelfs 2 haaien gezien! (waren ' reef sharks' , zijn zo'n 2 meter groot maar doen zelden iets: hij zwom braaf onder ons langs en verdween weer). Een zeekomkommer geaaid met onze persoonlijke snorkelgids (goed geregeld! Beetje lief glimlachen en je hebt er een, hihi), en de ogen uitgekeken.
18 maart: weer regendagje, maar 's avonds lekker uit eten en ijsjes gegeten (voor thuis: BUBBLEGUM-SMAAK!).
19 maart: weg uit Cairns, naar Townsville. Veel hoogstaand water gezien onderweg, het heeft hier ook zo veel geregend...
Om die reden zit ik nu nog steeds in Townsville: het plan was om naar Richmond te rijden, maar daar zijn veel wegen afgesloten. We gaan daarom vandaag maar een klein stukje verder, naar Charters Towers, en dan kijken we vanaf daar weer verder. Dus het wordt stukje bij beetje richting de Outback!
Liefs, Ingrid
20 Maart 2012 - 06:49
Erica:
Jammer van al dat water maar het zal heus wel een keer zakken (hopelijk snel) en dan kun je weg uit de saaiste stad van Australië! -
21 Maart 2012 - 18:32
Anke:
Yeah bubblegum!!! nomnomnom... Leuk weer wat foto's te zien! Heb je er wat meer op de dropbox gezet? Dan kan ik die vrijdag kijken :) en snel weer skypen? Xx -
28 Maart 2012 - 07:55
Ellen:
Hahahaha zeekomkommers hebben magische krachten, dus pas maar op met die aanraken! Straks wordt je er nog 1....
XXX