Kobenhavn
Door: ingridverhees
Blijf op de hoogte en volg Ingrid
09 November 2011 | Zweden, Helsingborg
Vandaag was ik in Kopenhagen. De treinreis was wel oké, heb 7 uur achter elkaar weten te slapen en geprobeerd een gesprek te voeren met een mijn cabin-genoten uit Libië en Mongolië terwijl ze amper Engels spraken. Het was trouwens een bedje ipv een stoel! Heb ooit lekkerder gelegen maar goed... dat krijg je dan voor 29 euro!
Kopenhagen is een hele leuke stad: ik 'kende' al wat gebouwen uit de Deense superserie Forbrydelsen, maar omdat Ellen ons heeft laten rondleiden door wat plaatselijke studiegenoten hebben we die (toeristische) gebouwen vooral gemeden.
Nee, onze bestemming was wat alternatiever: buiten het centrum ligt een soort wijkje, Christiania, dat zichzelf tot hippie-walhalla heeft bestempeld. "You're now leaving the EU" staat er bij de kleurrijke ingang, binnen is het een en al kunst- en rommelkraampje, er wonen mensen in zelfgebouwde en geverfde hutjes, er is geen belasting dus alles is goedkoop, er komt nooit politie, en er mag niet gefotografeerd worden ivm het daar getolereerde handeltje in wiet en andersoortige middelen. Echt iets waar je anders niet komt in ieder geval en waar je de meest uiteenlopende figuren ziet wandelen! Grappig om te zien. We hebben in dit festival-sfeertje een spotgoedkoop biertje gedronken (2 euro, normaal kost dat hier 4 of 5 euro) en gewandeld rondom een meer dat daar in Christiania ligt. Helaas dus weinig foto's hiervan omdat dat niet mocht!
Andere foto's volgen nog (oa van mij en een levensgrote Harry Potter en Hagrid gemaakt van Lego (wat uit Denemarken afkomstig is)). Nu zijn we een paar dagen in Lund en Helsingborg omdat Ellen naar colleges moet. Terwijl zij dat doet ga ik de stadjes bekijken en mijn Zweeds oefenen!
09 November 2011 - 08:59
Julie:
Harry Potter lego ^______________^
Whoa, Christiana klinkt echt episch. Mooie souvenirs gekocht? -
09 November 2011 - 09:54
Erica:
Ha, het alternatieve Kopenhagen! Jammer van de foto's maar je hebt er toch wel een "paar" gemaakt? Plaats je Hagrid nog hier, wil die wel eens zien :P -
09 November 2011 - 12:01
Erica: